Search:
Attention Honda Civic Visitor:  Remove this block by logging in above or registering.

Welcome to ClubCivic

Club Civic is an online Honda Civic forum and community for all Honda Civic enthusiasts. Whether you own a Honda Civic Si, Ex, Type R, Dx, Lx, Cx, Dx, Vx, or even a hybrid you will find valuable information and car parts on this site. Take a look around to view Honda Civic discussion; including a photo gallery, maintenance information, tech tips, as well as ways to get better performance from your Honda Civic. Visit the member’s garage to view and rate other member’s Honda Civics. Click here to start viewing the Honda Civic Forums. Before you start posting on this site you will need to register. If you are already registered and not logged in, please login here.

Browse the forums by generation by clicking below or browse all honda civic forums.


Go Back   ClubCivic.com - Honda Civic Forum > Honda Civic Technical > Tech Archive (No Posting)

Notices

Tech Archive (No Posting) This will also temporarily hold all of the old gen specific threads until they are all moved to the correct categories.

Please SEARCH Before Posting a New Thread. ->
Ready to Post a New Thread/Question? ->  



Head lights and instrument control lights flickering?

Tech Archive (No Posting)


Technical forums are exclusively for technical discussions.
Thread Makers: Thread titles must summarize the technical question or problem, and the first post must include the year, trim, and any mods for your Civic.
Responding Members:
Limit your posts to helpful responses, and do not tell members to "Go Search", unless you also provide some specific guidance on the technical question or problem.
All Members: Rude or flaming posts will not be tolerated, though civil debate and disagreement are acceptable.

User Tag List


 
Thread Tools
Old 10-30-2009, 12:56 PM   #1
nickenumbers
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Gainesville, VA
Posts: 23
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default Head lights and instrument control lights flickering?

Does anyone else have a problem with head lights and instrument control lights flickering?

This doesn't happen all the time, it happens intermittently. But it drives me crazy. The back light for the speedometer and revs and the headlights themselves go brighter then darker then brighter then darker.

Has anyone seen this or heard of this before? How do I fix it and what is going wrong?


Thank you.
nickenumbers is offline  
Old 10-30-2009, 01:58 PM   #2
RonJ
Banned
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, TX
Posts: 13,102
 
Thanks: 0
Thanked 118 Times in 113 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)

Default

Does the battery light in the cluster stay on or flicker on and off while you are driving? You may want to have the alternator tested.
RonJ is offline  
Old 10-30-2009, 02:49 PM   #3
nickenumbers
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: Gainesville, VA
Posts: 23
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

This is another stupid question, but how can I test my alternator?

Thank you.
nickenumbers is offline  
Old 10-30-2009, 03:40 PM   #4
K-N-2-EK
.
 
K-N-2-EK's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Grand Island, Nebraska
Posts: 2,640
 
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

take your car to o riellys or autozone or pepboys..ask for a alternator test...
K-N-2-EK is offline  
Old 11-01-2009, 10:03 PM   #5
dragonfly7518
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Fort Worth
Posts: 1
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default same issue

I am having the same problem - have noticed it periodically for awhile. Alternator is fine according to Auto Zone though. If I drive for more than 30 min or so sometimes my right turn signal stops working also.
We've replaced the fuses and the headlight bulbs. Any suggestions on what else could cause this problem?
dragonfly7518 is offline  
Old 12-01-2009, 12:14 AM   #6
jay192
Registered User
 
Join Date: Dec 2009
Location: new york
Posts: 5
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

im having that problem now with my hatch my mechanic said it has something to do with one of my sensor wires being burnt out because its under the car I'll find out more on Wednesday and posts
jay192 is offline  
Old 12-01-2009, 12:30 AM   #7
RonJ
Banned
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, TX
Posts: 13,102
 
Thanks: 0
Thanked 118 Times in 113 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)

Default

Quote:
Originally Posted by jay192 View Post
im having that problem now with my hatch my mechanic said it has something to do with one of my sensor wires being burnt out because its under the car I'll find out more on Wednesday and posts
Check 7.5A fuse 15 under the dash.
RonJ is offline  
Old 12-01-2009, 12:50 AM   #8
zb12691
Ebuilt Ricer
 
zb12691's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Maryland
Posts: 358
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

ok, here is the problem. you all have d16y7's. they made s***ty intake manifolds and s***ty wires behind it. a couple wires have rubbed through and are now grounding or sending power to where it shouldnt be. the wires are for your eld and gauge cluster

you might also notice your mph acts as a tach. just find the wires that are rubbed through and wrap them with electrical tape. there below the intake manifold. good luck getting to them. :)
__________________
1998 CIvic ex: EBUILT

Quote:
Originally Posted by sf22189 View Post
s*** i get up to 245 on the highway with my 89 sohc non-vtec car. Do you have a manual? If so you have to shift up. Honda built the tranny so that after going so fast when you shift back into first it reacts as 6th gear. and so on up to 10gears!!!!
zb12691 is offline  
Old 12-01-2009, 12:58 AM   #9
RonJ
Banned
 
Join Date: Oct 2007
Location: Houston, TX
Posts: 13,102
 
Thanks: 0
Thanked 118 Times in 113 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)

Default

Quote:
Originally Posted by zb12691 View Post
ok, here is the problem. you all have d16y7's. they made s***ty intake manifolds and s***ty wires behind it. a couple wires have rubbed through and are now grounding or sending power to where it shouldnt be. the wires are for your eld and gauge cluster

you might also notice your mph acts as a tach. just find the wires that are rubbed through and wrap them with electrical tape. there below the intake manifold. good luck getting to them. :)

This is mostly correct. Several 96-99 engines are affected. Read this TSB.
RonJ is offline  
Old 12-01-2009, 12:59 AM   #10
zb12691
Ebuilt Ricer
 
zb12691's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Maryland
Posts: 358
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

thats it, i work for a dealer, we fix this all the time
__________________
1998 CIvic ex: EBUILT

Quote:
Originally Posted by sf22189 View Post
s*** i get up to 245 on the highway with my 89 sohc non-vtec car. Do you have a manual? If so you have to shift up. Honda built the tranny so that after going so fast when you shift back into first it reacts as 6th gear. and so on up to 10gears!!!!
zb12691 is offline  
Old 12-01-2009, 12:25 PM   #11
silvercivic99
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Location: Austin,Texas
Posts: 8
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

i had this problem for a while... it is the alternator for sure.
silvercivic99 is offline  
Old 02-25-2010, 08:21 PM   #12
HondaD16y8
Black Dragon
 
HondaD16y8's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: maine
Posts: 2
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

i have a 97 Honda civic d16y8 and my lights flicker too. i changed my alternator and it fixed it for a while and started again. i looked at the wires behind the motor and it looked fine. it keep s blowing my alternator speed sensor fuse. the check engine light gives me a code for a o2 sensor. i still cannot figure it out. if anybody has any ideas, please let me know. it only has 117,000 miles on it with all new belts. so i cant be the timing belt.
HondaD16y8 is offline  
Old 02-25-2010, 08:43 PM   #13
frankmoocivic
I <3 ROXY
 
frankmoocivic's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: philadelphia
Posts: 496
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

Quick question do you guys have aftermarket stereos or amps in your car?
frankmoocivic is offline  
Old 02-25-2010, 09:51 PM   #14
K-N-2-EK
.
 
K-N-2-EK's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Grand Island, Nebraska
Posts: 2,640
 
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

if the answer is yes to the above question ^^^^ find yourself a dual stage alternator...ive got friends who work at Electronic stores and specially the 06+ the alt. sucks. find a dual stage run you close to 300
__________________
Quote:
Originally Posted by CHILD View Post
I gotta have a lil bit of everything going on at all times. I can't stand super fresh looking rides that have no go, or no interior (and any other similar combination)
Quote:
Originally Posted by JohnS. View Post
I'm not so much a fan of 99-00 tails on 96-98's. 96-98's should stay 96-98's. Unless you do the front too.
K-N-2-EK is offline  
Old 02-25-2010, 10:26 PM   #15
red98civ
Registered User
 
red98civ's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: philly 'burbs
Posts: 557
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)

Default

Quote:
Originally Posted by dragonfly7518 View Post
I am having the same problem - have noticed it periodically for awhile. Alternator is fine according to Auto Zone though. If I drive for more than 30 min or so sometimes my right turn signal stops working also.
We've replaced the fuses and the headlight bulbs. Any suggestions on what else could cause this problem?
i had this problem with my right turn signal but it was a lose wire from when i disconnected the halo's on my old headllights, check to make sure all wires are tight.

(may not be the issue in your case, but it cant hurt to check!)
red98civ is offline  
 




Bookmarks



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
flickering lights bestatter72 Exterior / Detailing / Bodywork 3 07-14-2011 02:04 PM
Dimming/Flickering Instrument Lights will85w4 Tech Archive (No Posting) 19 12-10-2009 10:49 PM
flickering lights curlzjr Interior / Audio / Electronics 2 02-24-2009 10:48 PM
Lights Flickering? speCivic Tech Archive (No Posting) 4 12-23-2006 08:39 PM
NEED HELP! instrument lights, corner lights and taillights OUT 1SLOEG8 Interior / Audio / Electronics 4 05-22-2006 02:26 AM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.1.3 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 2007 ClubCivic.com
Best Prices on Aftermarket Car Performance Parts
Freelance Web Design

Store News:

Latest Topics:


Store Specials:

ALL
Unanswered Topics:





Copyright 2011 ClubCivic.com - ClubCivic.com is in no way affiliated with Honda Motor Company