Our website family:  ClubCivic.com - ClubIntegra.com - TunerSports.com

SEARCH: Forums | Parts
Attention Honda Civic Visitor:  Remove this block by logging in above or registering.

Welcome to ClubCivic.com, a forum dedicated to the Honda Civic, including all generations. In order to post on this forum you will have to register.

Registration is free and will intitle you to other site features including access to post your Honda Civic in the member's garage, join in raffles for performance parts, etc.



Go Back   ClubCivic.com - Honda Civic Forum > Honda Civic Technical > Interior / Audio / Electronics

Notices

Interior / Audio / Electronics Anything Interior related Including interior electronics

Please SEARCH Before Posting a New Thread. ->
Ready to Post a New Thread/Question? ->



radio turns on but no sound comes out? WTF!

Interior / Audio / Electronics


Technical forums are exclusively for technical discussions.
Thread Makers: Thread titles must summarize the technical question or problem, and the first post must include the year, trim, and any mods for your Civic.
Responding Members:
Limit your posts to helpful responses, and do not tell members to "Go Search", unless you also provide some specific guidance on the technical question or problem.
All Members: Rude or flaming posts will not be tolerated, though civil debate and disagreement are acceptable.


Reply
 
Thread Tools
Old 03-25-2010, 04:34 AM   #1
westendhooligan
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: S.F.V., CAL.
Posts: 62
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default radio turns on but no sound comes out? WTF!

today i was driving and the sound went out! the radio turns on but i get no sound? i connected my stock radio to see whats up and the same s***, it turns on but i get no sound? i connected my current radio back in and i got sound. but then it went out again! it plays cds and gets radio stations for shure because the face of my car radio has digital effects. it shows bars that move up and down to the beat of what ever is playing. my speakers work because i could hear them go on when i turn the radio on. so what can it be? any suggestions?
westendhooligan is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 07:14 AM   #2
Wax Hands
Smell my finger
 
Wax Hands's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: I can smell the waves.
Age: 34
Posts: 642
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

Grounded wires somewhere?
Wax Hands is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 01:43 PM   #3
WalkingComplex
Stock As All Hell
 
WalkingComplex's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Whitewater, WI
Age: 23
Posts: 3,380
 

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

check the wiring, speakers, and speaker terminals. might just be a loose connection somewhere.
__________________
Build your car how YOU want it. Not anyone else.


>>>>Click Here To See My Rusty EJ1<<<<
Click Here To Learn How To Post Pics/Videos On CC!
Truth, B**** should always have a sandwich ready! - 1SIKCIVIC
"Those who deny freedom to others, deserves it not for themselves." - Abraham Lincoln
"We're all playing the same game, just different levels. Dealing with the same hell, just different devils." - Unknown
WalkingComplex is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 03:47 PM   #4
vjf915
Registered User
 
vjf915's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: NJ
Posts: 12,019
 
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts

Default

All four speakers wouldnt go out like that at the same time if it was the speaker terminal. Its either the connection on the back of the stereo, or your fuse. Some cars, the actual stereo uses a different fuse than the speakers.
vjf915 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 03:48 PM   #5
WalkingComplex
Stock As All Hell
 
WalkingComplex's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Whitewater, WI
Age: 23
Posts: 3,380
 

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

thats what i meant, the speaker terminal on the back of the stereo. but the fuse would only blow, not blow then work then blow agin.
__________________
Build your car how YOU want it. Not anyone else.


>>>>Click Here To See My Rusty EJ1<<<<
Click Here To Learn How To Post Pics/Videos On CC!
Truth, B**** should always have a sandwich ready! - 1SIKCIVIC
"Those who deny freedom to others, deserves it not for themselves." - Abraham Lincoln
"We're all playing the same game, just different levels. Dealing with the same hell, just different devils." - Unknown
WalkingComplex is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 04:18 PM   #6
westendhooligan
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: S.F.V., CAL.
Posts: 62
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

i changed the (accessory, radio) fuse under my steering wheel and that didnt work! it cant be the radios fuse because it did the same s*** when i connected my stock radio. i checked out all the wires and the speaker harness they all look good to me. what i cant figure out is that all four speakers dont work? even when i switch the balance from (right.rear to right.front and from left.rear to left.front) on the radios control panel none of speakers give out sound.
westendhooligan is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 04:22 PM   #7
WalkingComplex
Stock As All Hell
 
WalkingComplex's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Whitewater, WI
Age: 23
Posts: 3,380
 

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

ah, well im stumped. anyone got a solution 2 help him out?
__________________
Build your car how YOU want it. Not anyone else.


>>>>Click Here To See My Rusty EJ1<<<<
Click Here To Learn How To Post Pics/Videos On CC!
Truth, B**** should always have a sandwich ready! - 1SIKCIVIC
"Those who deny freedom to others, deserves it not for themselves." - Abraham Lincoln
"We're all playing the same game, just different levels. Dealing with the same hell, just different devils." - Unknown
WalkingComplex is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 05:51 PM   #8
vjf915
Registered User
 
vjf915's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: NJ
Posts: 12,019
 
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by WalkingComplex View Post
but the fuse would only blow, not blow then work then blow agin.

Brain fart, I forgot that his speakers started working again.
















vjf915 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 06:01 PM   #9
WalkingComplex
Stock As All Hell
 
WalkingComplex's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Whitewater, WI
Age: 23
Posts: 3,380
 

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

^^lol, touche
__________________
Build your car how YOU want it. Not anyone else.


>>>>Click Here To See My Rusty EJ1<<<<
Click Here To Learn How To Post Pics/Videos On CC!
Truth, B**** should always have a sandwich ready! - 1SIKCIVIC
"Those who deny freedom to others, deserves it not for themselves." - Abraham Lincoln
"We're all playing the same game, just different levels. Dealing with the same hell, just different devils." - Unknown
WalkingComplex is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2010, 04:44 PM   #10
exceptional
Registered User
 
Join Date: May 2010
Location: california
Posts: 1
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

have we found a solution? i experienced a similar problem today..the radio turns on, the cd player turns on, but absolutely no sound from the speaker. yesterday i installed an ipod/mp3 kit to my brothers 2005 honda civic. the kit is really just a cable/adapter plugged onto the back of the radio. it worked fine yesterday..butt today no more sound from the speaker any help would be appreciated.
exceptional is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2010, 12:11 AM   #11
cleanlycheese
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: centreville,MD
Posts: 4
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

I'm having the same problem in my 95 ex. But I think it has to do with a blue wire that came unplugged when I took my head unit out. I don't know where it goes to but it runs under the carpet towards the back. Does anybody have an idea of what this could be? Any help would be much appreciated!
cleanlycheese is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 11:12 AM   #12
lovevii
Registered User
 
lovevii's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Johnson City, TN
Posts: 51
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

I hate to necro this... (Actually I don't care )
But I'm having this problem and it looks like no one found a solution?
lovevii is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 01:48 PM   #13
lethal6
Doh!!

 
lethal6's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tacoma.Wa
Posts: 4,309
 
Thanks: 8
Thanked 19 Times in 19 Posts

Default

Quote:
Originally Posted by cleanlycheese View Post
I'm having the same problem in my 95 ex. But I think it has to do with a blue wire that came unplugged when I took my head unit out. I don't know where it goes to but it runs under the carpet towards the back. Does anybody have an idea of what this could be? Any help would be much appreciated!

That would be a remote turn on wire. It turns on an amp or other acc when the head unit turns on. Unless you have an amp that is powering those speakers, the blue wire isn't your problem.
lethal6 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 02:25 PM   #14
WalkingComplex
Stock As All Hell
 
WalkingComplex's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Whitewater, WI
Age: 23
Posts: 3,380
 

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

exactly.
__________________
Build your car how YOU want it. Not anyone else.


>>>>Click Here To See My Rusty EJ1<<<<
Click Here To Learn How To Post Pics/Videos On CC!
Truth, B**** should always have a sandwich ready! - 1SIKCIVIC
"Those who deny freedom to others, deserves it not for themselves." - Abraham Lincoln
"We're all playing the same game, just different levels. Dealing with the same hell, just different devils." - Unknown
WalkingComplex is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 08:10 PM   #15
Scott Gardner
Registered User
 
Scott Gardner's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Fostoria, Ohio
Age: 37
Posts: 63
 
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

Default

you have a grounded speaker wire. if you have aftermarket speakers I would check there 1st. If one of the speaker wires touches the chassis of the vehicle it will cause all 4 speakers to mute simultaneously.
Scott Gardner is offline   Reply With Quote

Reply


Bookmarks


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio turns of then on, need help!! dj_hallucn8 Interior / Audio / Electronics 24 03-06-2012 01:51 AM
Radio.. Wtf bro? 00_Civic_Si Interior / Audio / Electronics 17 05-20-2011 08:24 AM
Radio turns off when volume is high? diemf50 Interior / Audio / Electronics 17 12-14-2010 11:21 AM
radio turns to static when defroster is turned on v7guy Tech Archive (No Posting) 16 02-12-2009 11:11 AM
Poping sound on right turns zach1288 Tech Archive (No Posting) 9 01-05-2007 05:27 PM

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors

Store News:

Latest Topics:


Store Specials:

ALL
Unanswered Topics:





Copyright 2011 ClubCivic.com - ClubCivic.com is in no way affiliated with Honda Motor Company