1. New Forum Software:
    We have finally upgraded the forum software due to it being so outdated. If you are having any issues with new forum please let us know. Please post any issues in this thread http://www.clubcivic.com/forum/threads/clubcivic-com-forum-upgrade.227221/

Dome light not working.... tried everything

Discussion in 'Interior / Audio / Electronics' started by JDM_SPEC_SI-R, Oct 10, 2010.



Welcome to ClubCivic a Honda Civic Forum

Club Civic is an online Honda Civic forum and community for all Honda Civic enthusiasts. Whether you own a Honda Civic Si, Ex, Type R, Dx, Lx, Cx, Dx, Vx, or even a hybrid you will find valuable information and honda civic car parts on this site. Take a look around to view Honda Civic discussion; including a photo gallery, maintenance information, tech tips, as well as ways to get better performance from your Honda Civic. Visit the Members Ride's to view and rate other member’s Honda Civics. Click here to start viewing the Honda Civic Forums. Before you start posting on this site you will need to register. If you are already registered and not logged in, please login here.

Browse the forums by generation by clicking below or browse all honda civic forums.


  1. JDM_SPEC_SI-R

    JDM_SPEC_SI-R New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    1,138
    Location:
    lala land
    hey guys. ive done a bunch of research on how ti fix my dome light. it has never worked since i got the car.

    i have checked the door hook ups, the ground on the switch, my radio has the two wires spliced since its an after market head, the fuse is good..... the bulb is brand new. i dont know what else to check to make this light turn on. it does not work in any position. i also pulled the switch out and examined it.... looks fine and perfect. like its making all connections....



    any ideas on whats wrong? thanks
     
  2. JDM_SPEC_SI-R

    JDM_SPEC_SI-R New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    1,138
    Location:
    lala land
    it also occured to me the the headlight busser does not work either and i have heard that these two things are linked to each other. is there a fuse for headlight buzzer?
     
  3. 4bangincivic

    4bangincivic sup Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    3,546
    Location:
    Central Illinois

    Have you checked power going to the buzzer?
     
  4. JDM_SPEC_SI-R

    JDM_SPEC_SI-R New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    1,138
    Location:
    lala land
    wheres the buzzer? i know on the teg its on the back of the fuse box
     
  5. 97civicMan

    97civicMan Knucklehead h8r Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Mar 4, 2008
    Messages:
    1,039
    Location:
    Tennessee
    ^Hey bro i pretty sure its in the same spot
     
  6. gotcher17

    gotcher17 New Member 5+ Year Member

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    12
    Location:
    MoCo
    my dome light doesnt work either and neither does my keyless entery remote... mine doesnt work because the factory head unit was removed and they wont work without it
     
  7. RonJ

    RonJ Banned

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    13,101
    Location:
    Houston, TX
    What year Civic???

    Are you sure you checked 7.5A hood fuse 43?

    Does the Wht/Red wire at the dome light have voltage to body ground?
     
  8. JDM_SPEC_SI-R

    JDM_SPEC_SI-R New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    1,138
    Location:
    lala land
    its frankenstien. the shell and dome light is a 98 hb dx. the floor harness, dash all electricals are from a 96 ex.

    everything is connected. no unwanted grounds or nothing. fuse is good too.

    it could be the switch but i think its something that is the light is connected to like my headlight buzzer cause that doesnt work either

    the busser goes off if i pull out a fuse and put it back in but i cant remember wish one. i think its fuse 15 though
     
  9. JDM_SPEC_SI-R

    JDM_SPEC_SI-R New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    1,138
    Location:
    lala land
    yours is an easy fix. splice l grn/red wire to grn/black wire and done
     
  10. RonJ

    RonJ Banned

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    13,101
    Location:
    Houston, TX
    Again, check whether or not voltage reaches the dome light. This is the first logical step.
     
  11. JDM_SPEC_SI-R

    JDM_SPEC_SI-R New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    1,138
    Location:
    lala land
    i am 95% positive the switch is getting voltage or i would like to think that.

    now ive looked all around the car tested the door switches and everything is hooked up an works.

    now i did find a plug with two wires white red and green black. this plug is just sitting there, not plugged into anything. i am thinking that is it, but here is where im lost. the fuse for the dome light is under the hood. so why would another plug for it be behind the the fuse box under the dash???<- thats if this plug is even for the dome. also the two wires coming out of the dome liught aree green red and white red. so it doesnt match the plug. the door wires are green red on the passenger and driver is solid green.
    im really lost on it. dooes anyone know where the dome light harness goes? im sure it leads somewhere by the passenger side. down the frame towards the hood fuse box.

    is it possible to just find the dome harness and splice it into a power supply since it has its own switch?
    i would rather do it correct but i need mroe direction on this.


    i also placed a fuse in every terminal that was missing one in the fuse box and still nothing....
    but i did get the defroster and headlight warning working. one of the fuses placed in the terminals turned them on.
     
  12. JDM_SPEC_SI-R

    JDM_SPEC_SI-R New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Messages:
    1,138
    Location:
    lala land
    got it!!!


    si guys the damn connection harness from the 98 dome light is different from the 96 harness.

    i actually ended up findgingt he 98 harness and splicing it into the icu and a harness from the back of the fuse box.

    the plug was never even connected from the dome light thats why it was not coming on. but its fixed and working now.... damn dome light.

    now onto the rear wiper switch setup with a non rear wiper main harness under the dash!
     


Share This Page