1. New Forum Software:
    We have finally upgraded the forum software due to it being so outdated. If you are having any issues with new forum please let us know. Please post any issues in this thread http://www.clubcivic.com/forum/threads/clubcivic-com-forum-upgrade.227221/

Fog light wiring question

Discussion in '5th Generation Honda Civic (1992-1995)' started by mkvldc4, Apr 14, 2012.



Welcome to ClubCivic a Honda Civic Forum

Club Civic is an online Honda Civic forum and community for all Honda Civic enthusiasts. Whether you own a Honda Civic Si, Ex, Type R, Dx, Lx, Cx, Dx, Vx, or even a hybrid you will find valuable information and honda civic car parts on this site. Take a look around to view Honda Civic discussion; including a photo gallery, maintenance information, tech tips, as well as ways to get better performance from your Honda Civic. Visit the Members Ride's to view and rate other member’s Honda Civics. Click here to start viewing the Honda Civic Forums. Before you start posting on this site you will need to register. If you are already registered and not logged in, please login here.

Browse the forums by generation by clicking below or browse all honda civic forums.


  1. mkvldc4

    mkvldc4 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    46
    Location:
    phoenix,arizona
    can you hook up fog lights directly to head lights with out any problems?
    i installed mine and thry caused a short and car wouldnt start now relay is blown!
     
  2. evilrilla2

    evilrilla2 New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    1,354
    Location:
    Ontario, CA
    no you cannot install it to your headlights, that would cause and overload. thus what happen to your car. i have mine connnected to the battery and the fog lights has its own fuse.
     
  3. young_

    young_ out on bail Staff Member Registered VIP

    Joined:
    May 31, 2011
    Messages:
    7,929
    Location:
    Atlanta
    This is the way to do it.
     
  4. RonJ

    RonJ Banned

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    13,101
    Location:
    Houston, TX
    OP, in the future, please create a thread title that informs members about your tech question/problem.
     
  5. mkvldc4

    mkvldc4 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    46
    Location:
    phoenix,arizona
    can i get a pic or diagram , when you mean fuse do you mean an inline fuse or the interior fuse box.
     
  6. evilrilla2

    evilrilla2 New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    1,354
    Location:
    Ontario, CA
    its a separate fuse and normally when you purchase the fog lights it comes with a diagram and the wiring along with the fuse.
     
  7. mkvldc4

    mkvldc4 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    46
    Location:
    phoenix,arizona
    i rather not use the switch i want them on when i turn my headlights on with out the use of the relay or switch if possible.
     
  8. THEDARKONE

    THEDARKONE New Member Registered VIP

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    1,069
    Location:
    Pomona :D California
    ^^ are you realy that lazy??

    this is what you can do conect it to the headlights over and over and keep buying relays
     
  9. mkvldc4

    mkvldc4 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    46
    Location:
    phoenix,arizona
    wat else do u suggest?
     
  10. lethal6

    lethal6 Das Auto! Staff Member Registered VIP Registered OG 5+ Year Member

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    5,263
    Location:
    Tacoma.Wa
    Hooking them up correctly with their own fuse and relay. There is a reason that the headlights, turn signals, brake lights, etc are on THEIR OWN FUSES.
     
  11. mkvldc4

    mkvldc4 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    46
    Location:
    phoenix,arizona
    Okay so I have everything hooked up once again according to the instruction from the manufacture. There's a 30a inline fuse from the battery to the relay and I have the switch wired to my parking lights.,the relay is 40amp 12v .now the problem,they turn on but soon after the wires start melting but lights remain on what's going on.?
     
  12. Avant Uprising

    Avant Uprising GONE FISHIN Registered VIP

    Joined:
    Aug 12, 2011
    Messages:
    1,102
    Location:
    , CO
    you did it wrong and its getting way to hot your gonna catch that mofo on fire.
     
  13. mymmeryloss

    mymmeryloss RHD is where its at Registered VIP Registered OG 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Mar 25, 2004
    Messages:
    22,361
    Location:
    Odaroloc
    Ground.
     
  14. mkvldc4

    mkvldc4 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    46
    Location:
    phoenix,arizona
    What's wired wrong?
    Ground? More details.
     
  15. Avant Uprising

    Avant Uprising GONE FISHIN Registered VIP

    Joined:
    Aug 12, 2011
    Messages:
    1,102
    Location:
    , CO
    take it all back out and redo it trust me u f-d something up during install
     
  16. mkvldc4

    mkvldc4 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    46
    Location:
    phoenix,arizona
    I did same thing happened second relay ive been through even tried a smaller in line fuse 15a.
     
  17. vjf915

    vjf915 New Member Registered VIP Registered OG 5+ Year Member

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Messages:
    12,045
    Location:
    NJ
    No need to bump a thread after 20 minutes. This is a forum, not instant messenger.

    Also, as Ron stated, create an accurate title when you have a tech question. It will give other members a good idea of what you need help with, and will in turn result in your question being answered quicker.
     
  18. RonJ

    RonJ Banned

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    13,101
    Location:
    Houston, TX
    What exactly is melting? Does a fuse blow when things get hot? Post pictures.
    Also post pictures showing how you wired up the lights.

    What car do you have?

    The stock fog lights are wired to the light switch and have an inline 15A fuse.
     
  19. mkvldc4

    mkvldc4 New Member

    Joined:
    Feb 4, 2012
    Messages:
    46
    Location:
    phoenix,arizona
    i can't get the URL to post my picture of the harness my TV and tablet wont let me.I purchased a new relay an rewired harness with new wires and reinstalled everything according to the instructions at Spyderauto.com that's the manufacturer of my fogs.so the switch lights up, but I heard no click from relay, and the wires dint smoke or melt. so I bought another relay same thing.. is there a different method of wiring with out the relay .And its 95 eg6
     
  20. RonJ

    RonJ Banned

    Joined:
    Oct 20, 2007
    Messages:
    13,101
    Location:
    Houston, TX
    How can anybody help you if we don't know exactly how you wired the lights, switch, and relay? Provide detailed information. No one here is a mind reader.
     


Share This Page