1. New Forum Software:
    We have finally upgraded the forum software due to it being so outdated. If you are having any issues with new forum please let us know. Please post any issues in this thread http://www.clubcivic.com/forum/threads/clubcivic-com-forum-upgrade.227221/

my heater doesnt work!!!!

Discussion in 'Tech Archive (No Posting)' started by stolle, Nov 4, 2004.



Welcome to ClubCivic a Honda Civic Forum

Club Civic is an online Honda Civic forum and community for all Honda Civic enthusiasts. Whether you own a Honda Civic Si, Ex, Type R, Dx, Lx, Cx, Dx, Vx, or even a hybrid you will find valuable information and honda civic car parts on this site. Take a look around to view Honda Civic discussion; including a photo gallery, maintenance information, tech tips, as well as ways to get better performance from your Honda Civic. Visit the Members Ride's to view and rate other member’s Honda Civics. Click here to start viewing the Honda Civic Forums. Before you start posting on this site you will need to register. If you are already registered and not logged in, please login here.

Browse the forums by generation by clicking below or browse all honda civic forums.


  1. stolle

    stolle New Member Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Messages:
    1,166
    Location:
    St. Louis, Mo
    does ne one know why my heater wouldnt blow out warm air?

    edit: it works it was the mix cable it was on full cold my climate controll knob was broke so i took it out and put the mix on full hot then moved my controls to the glovebox....
     
    Last edited: Dec 11, 2004
  2. J32a2OwnsU

    J32a2OwnsU Resident Old Man Registered VIP Registered OG 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    7,819
    Location:
    MD
    Check your anitfreeze levels first. if there isnt enough juice, you wont get heat........!!!
     
  3. stolle

    stolle New Member Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Messages:
    1,166
    Location:
    St. Louis, Mo
    i have antifreeze good thermostat my fans dont run all the time my engine warms up quick i just have no heat its just luke warm barely defrosts the windows
     
  4. J32a2OwnsU

    J32a2OwnsU Resident Old Man Registered VIP Registered OG 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    7,819
    Location:
    MD
    Umm, my only other guess would be your water pump starting to go...Check the water pump see if its starting to seep??? I dont know. Heater core shot....Just guessing sorry bro.
     
  5. stolle

    stolle New Member Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Messages:
    1,166
    Location:
    St. Louis, Mo
    i just replaced the timing belt and water pump, my heater controls are broke i have the valve on the other side of the firewall turned on but, is there somthing else i noticed two cables going to the heater control knob on the back of the climate controls i guess i could always check the heater core...
     
  6. J32a2OwnsU

    J32a2OwnsU Resident Old Man Registered VIP Registered OG 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    7,819
    Location:
    MD
    SOme water pumps are bad out of the parts store.....but i doubt its that....did u bleed the air out of the cooling system?
     
  7. J32a2OwnsU

    J32a2OwnsU Resident Old Man Registered VIP Registered OG 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    7,819
    Location:
    MD
    ANd the fact that your knobs are jacked up probably doesnt help matters much... yeah be sure the valve or whatever u r talking about IS actually turned on and u r getting flow through the system.
     
  8. stolle

    stolle New Member Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Messages:
    1,166
    Location:
    St. Louis, Mo
    bled the system yes, oem honda water pump better not be bad...
     
  9. stolle

    stolle New Member Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Messages:
    1,166
    Location:
    St. Louis, Mo
    im getting flow air gets warm but not very...
     
  10. J32a2OwnsU

    J32a2OwnsU Resident Old Man Registered VIP Registered OG 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Aug 30, 2004
    Messages:
    7,819
    Location:
    MD
    U got me.........sorry.
     
  11. stolle

    stolle New Member Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Messages:
    1,166
    Location:
    St. Louis, Mo
    its alright mang thanks for the help...
     
  12. stolle

    stolle New Member Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Messages:
    1,166
    Location:
    St. Louis, Mo
    no one else has had this problem?
     
  13. EG_CaSe

    EG_CaSe ScAre CrOw Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    3,001
    Location:
    NJ
    its ur heater motor... if it works but blows out cold air.... dose ne1 know if a 88-91 heater motor would work in a 92-95 hatch??? i dunna my 90 hatch seems 2 get warmer faster.
     
  14. Tom

    Tom honda.co.jp Registered VIP Registered OG 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Jan 25, 1979
    Messages:
    14,527
    Location:
    Suzuka
    heater motor doesn't control temp, just teh speed the s**t is blown out at, but no, they are not interchangable.
     
  15. EG_CaSe

    EG_CaSe ScAre CrOw Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Sep 23, 2004
    Messages:
    3,001
    Location:
    NJ

    i always though that it blew out heat.. learn new things everyday i guess
     
  16. Tom

    Tom honda.co.jp Registered VIP Registered OG 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Jan 25, 1979
    Messages:
    14,527
    Location:
    Suzuka
    nope it's just a fan that shove it outta the vents.
     
  17. deftones0817

    deftones0817 New Member Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Aug 20, 2004
    Messages:
    286
    Location:
    felton de
    U sure you got the knob/switch in the engine bay opened all the way? I know that is the manual way to do it but just check lol. Sounds like you have air in system. Bleed again. If there is air in the system it will not get as hot for vents even if engine is hot.

    Josh
     
    Last edited by a moderator: Jan 19, 2005
  18. Tom

    Tom honda.co.jp Registered VIP Registered OG 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Jan 25, 1979
    Messages:
    14,527
    Location:
    Suzuka
    umm, i'm not the one with the heating problem, so why quote me,lol.
     
    Last edited: Jan 19, 2005
  19. blazinrex

    blazinrex New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    Messages:
    82
    Location:
    Pheonix


    1st check fluid levels, next check lines and hoses, next check the thermostat which is what it is. when the car first starts the engine isnt at operating temp. so the water in the pockets of the block are heating and the thermostat is closed so that no water from your lines and radiator can get in. this is so you car can reach operating tempature. when the car reachs operating temp the thermostat will open and the colder coolant will flow in. in the thermostat there is a wax pin that expands when the water gets to operating temp. your thermostat isnt opening and closing so get a new one. alot of people think that the coolant is always running from the radiator to the block but its not. i saw 1 person say to check coolant level but if there wasnt enough coolant then the car would run very very hot. and your car would still blow hot air but the block would not cool.
    any other q's just ask im here.
     
  20. stolle

    stolle New Member Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Mar 23, 2004
    Messages:
    1,166
    Location:
    St. Louis, Mo
    yeah, i have new thermostat the valve on the fire wall is open all the way coolant isnt low the air blows out hard so i know there cant be some kind of blockage on the heater core what im thinking is that the mixer vent used to mix cold and hot air is stuck closed so that no air is blowing through the heater core i havent check it yet but ill let you know what i find out...
     


Share This Page