1. New Forum Software:
    We have finally upgraded the forum software due to it being so outdated. If you are having any issues with new forum please let us know. Please post any issues in this thread http://www.clubcivic.com/forum/threads/clubcivic-com-forum-upgrade.227221/

Z6 Vtec Head On A D15b7

Discussion in 'Tech Archive (No Posting)' started by K.O.S_88, Nov 6, 2008.



Welcome to ClubCivic a Honda Civic Forum

Club Civic is an online Honda Civic forum and community for all Honda Civic enthusiasts. Whether you own a Honda Civic Si, Ex, Type R, Dx, Lx, Cx, Dx, Vx, or even a hybrid you will find valuable information and honda civic car parts on this site. Take a look around to view Honda Civic discussion; including a photo gallery, maintenance information, tech tips, as well as ways to get better performance from your Honda Civic. Visit the Members Ride's to view and rate other member’s Honda Civics. Click here to start viewing the Honda Civic Forums. Before you start posting on this site you will need to register. If you are already registered and not logged in, please login here.

Browse the forums by generation by clicking below or browse all honda civic forums.


  1. K.O.S_88

    K.O.S_88 K.O.S 5+ Year Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    61
    Location:
    washington
    I PAID 80 for head that would well what if i put the head on the d15b7 wut else would i would have to do if i did that and could i use the stock wiring harness and run a 1 wire for vtec?? i know i would need a new distributor and new timing belt and head gasket and could i use my same injectors from the d15b7 for the z6 head manifold ?? is this correct what else?
     
  2. 253eg

    253eg New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,962
    Location:
    Tacoma, WA
    Have you even tried searching here, HT, or google on mini-me's?
     
  3. K.O.S_88

    K.O.S_88 K.O.S 5+ Year Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    61
    Location:
    washington
    yea just never done it but i just found a full walkthrough
     
  4. 253eg

    253eg New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,962
    Location:
    Tacoma, WA
  5. J_Uhrig87

    J_Uhrig87 bestofbothworlds Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,103
    Location:
    Lynnwood, WA
    thread jacking here, but that link was very helpful because I am also interested in Mini-me's.
    thanks for the help once again 253eg
     
  6. 12.8:1 Ls/vtec

    12.8:1 Ls/vtec IT'S OVER NINE THOUSAND!! Registered VIP Registered OG 5+ Year Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    4,236
    Location:
    Alabama
    take out the oil control orifice and go ahead and bolt down the head, I'd use a y8 head gasket b/c they are built better than a z6 and b7. I think you need a vx timing belt also.
     
  7. SiBlue_EK

    SiBlue_EK save the SOHC 5+ Year Member

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    233
    Location:
    Jersy
    are you trying to put a d16z6 head on a d15b7 block??

    if so, that will not work
     
  8. 12.8:1 Ls/vtec

    12.8:1 Ls/vtec IT'S OVER NINE THOUSAND!! Registered VIP Registered OG 5+ Year Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    4,236
    Location:
    Alabama
    where do you live that you've never heard of a mini me swap. Don't be so hasty to say that it can't be done, b/c it has been done thousands of times.
     
  9. K.O.S_88

    K.O.S_88 K.O.S 5+ Year Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    61
    Location:
    washington
    yea
     
  10. K.O.S_88

    K.O.S_88 K.O.S 5+ Year Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    61
    Location:
    washington
    was wondering well if i bought the p28 wiring harness and ecu why would i have to use the wire to oil pressure to the wire sine i have the head with vtec solonoid shouldnt everything just connect up without doing no modifications with the wires????
     
  11. 253eg

    253eg New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,962
    Location:
    Tacoma, WA
    If you have the z6's engine harness and ecu, then you'll be set
     
  12. 12.8:1 Ls/vtec

    12.8:1 Ls/vtec IT'S OVER NINE THOUSAND!! Registered VIP Registered OG 5+ Year Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    4,236
    Location:
    Alabama
    if and only if your car is a 92,b/c they were the only year with it wired to the strut tower plug, and if you put the harness on, then it will plug up just fine. If your car is a 93-95, then you would still have to wire it up.
     
  13. 253eg

    253eg New Member Registered VIP 5+ Year Member

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,962
    Location:
    Tacoma, WA
    Ah, didn't know that. Great info
     
  14. K.O.S_88

    K.O.S_88 K.O.S 5+ Year Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    61
    Location:
    washington
    o ok cuz i read that how to tech and it said that i have to wire it manually but i have a 92 eg
     


Share This Page