1. New Forum Software:
    We have finally upgraded the forum software due to it being so outdated. If you are having any issues with new forum please let us know. Please post any issues in this thread http://www.clubcivic.com/forum/threads/clubcivic-com-forum-upgrade.227221/

MAP sensor and TPS sensor location

Discussion in 'Show off your 5th Generation Honda Civic (1992-199' started by gabezcivic, Dec 17, 2003.



Welcome to ClubCivic a Honda Civic Forum

Club Civic is an online Honda Civic forum and community for all Honda Civic enthusiasts. Whether you own a Honda Civic Si, Ex, Type R, Dx, Lx, Cx, Dx, Vx, or even a hybrid you will find valuable information and honda civic car parts on this site. Take a look around to view Honda Civic discussion; including a photo gallery, maintenance information, tech tips, as well as ways to get better performance from your Honda Civic. Visit the Members Ride's to view and rate other member’s Honda Civics. Click here to start viewing the Honda Civic Forums. Before you start posting on this site you will need to register. If you are already registered and not logged in, please login here.

Browse the forums by generation by clicking below or browse all honda civic forums.


  1. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    Anyone know where the MAP sensor and the TPS sensor are located on a 1995 civic lx? I have the haynes book but they show where it is located on a civic del sol. Mine is a little different. Im trying to hook up my Venom 400 and I need to know where the MAP and TPS sensors are located. If any of you have a Venom 400 installed please help. I need to know where the orange wire goes as well as where the green one/
     
  2. civic31g

    civic31g Rice Racers Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    414
    Location:
    Nebarska
    the map is on top of ur tb and the tps is on the side of it. the plastic cases says "tps" and "map" on them.
     
  3. civic31g

    civic31g Rice Racers Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    414
    Location:
    Nebarska
    you have already asked about were the wires go. i posted them on the other one. here is the link back to that page.
     
  4. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    Yeah but the wire colors you posted don't match up. The senor ontop of my Throttle body says MAP and there is one to the left of that one but im not sure if thats the other one.
     
  5. civic31g

    civic31g Rice Racers Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    414
    Location:
    Nebarska
    the one on the left is the one ur looking for
    one sec ill run out to my car and look
     
  6. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    there are three wires on the MAP one is red/yellow the other white/green and the final one is white. the TPS not exactly sure where it is but the one im thinking has the following wire combinations :yellow/white the other red/blue and the final one green/white.
     
  7. civic31g

    civic31g Rice Racers Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    414
    Location:
    Nebarska
    put the orange wore to the middle wire of the map and the green wire to the middle wire of the tps. the tps is the one on the left side of the tb. the middle wire , cuz thier is a set of 3 wires. always hook it up to the middle one.
     
  8. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    Yeah thanks alot man. I owe you big. THANKS! Im going out there and hooking it up.
     
  9. civic31g

    civic31g Rice Racers Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    414
    Location:
    Nebarska
    read ur quote and read mine
    *edit* nvm im dumb
     
  10. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    Yeah but on my MAP there is no green/red combintaion, but im going to hook them up to the middle wires. Thanks again
     
  11. civic31g

    civic31g Rice Racers Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    414
    Location:
    Nebarska
    no problem man.......just do one thing for me.,....after you take it out come back and let me know if u left much of a diffrence.
     
  12. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    How do you know if the VENOM 400 works? If im at idel and press the acceleration shouldn't the LED come on or only when driving and accelerating fast?
     
  13. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    I haven't test driven it yet.
     
  14. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    Im going to go test drive it and see if I feel any difference or what not.
     
  15. civic31g

    civic31g Rice Racers Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    414
    Location:
    Nebarska
    it only works if ur at full throttle. when it starts to work the led will kick on.
     
  16. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    I don't think I did it right then, but I did everything the way it suppose to be I think the LED doesn't work. As for the Venom im not sure I feel the difference. Does your RMPs range higher?
     
  17. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    I just hope I connected it right. I did connect them to the middle wires. So the TPS is the one on the throttle body? red/blue or is it on the firewall I hooked it up to the one on the throttle body that is attached to the throttle body to the left.
     
  18. civic31g

    civic31g Rice Racers Registered VIP 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Oct 17, 2003
    Messages:
    414
    Location:
    Nebarska
    it is on the tb. it should be on teh middle wires. did u buy the kit used? also it could be fried, cuz if u turn it on and/or off while the car is running u will fry it in a sec.....that might be why the person sold it to u. the led should last forever., but idk
     
  19. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    Yeah I bought it used and it had no LED. Sucks man!@
     
  20. gabezcivic

    gabezcivic New Member 5+ Year Member 10+ Year Member

    Joined:
    Nov 18, 2003
    Messages:
    140
    Location:
    Irving, TX
    I tried to connect another LED the one from my z28s VENOM 400 but the one for the civic has a white/black/metalic wire and the one from the camaros has only two wires and red/black
     


Share This Page